Αρχική » ΜΑΝΤΖΟΥΝΙΑ » DIY – Vicks

DIY – Vicks

basic

Ποτέ δεν μ άρεσε η μυρωδιά αλλά και η υφή του vicks .Αυτό όμως εδω το μαντζουνι που έφτιαξα μόνη μου με τη συνταγούλα που μου έδωσε η γιαγιά Ελένη από τον Ταύγετο μυρίζει πολύ και το χρησιμοποιώ ευχαρίστως όποτε χρειάζεται..

Υλικα

  • 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο για άρωμα (ευκάλυπτος, μέντα, δεντρολίβανο, λεβάντα, οποιοσδήποτε συνδυασμός, κλπ.)Προσωπικά χρησιμοποιώ γεράνι ή υλάνγκ υλάνγκ
  • -1/2 Φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • -1-2 Κουταλιές της σούπας ΑΓΝΟ μελισσοκέρι

1

οδηγίες:

Ελιωσα περίπου 2 κουταλιές της σούπας κερί σε μπεν μαρί. Μετά ανακάτεψα μαζί και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ( μπορεί να αντικατασταθει και με λάδι καρύδας) καθως επίσης μαζί και τα αιθέρια έλαια που ειχα διαλέξει ( στην προκέιμενη περίπτωση αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου )

2

3

4

Ανακατευουμε όλα μαζι τα καλούδια μέχρι να αναμειχθούν εντελώς και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα δοχείο με σφιχτό καπάκι. Το αφήνουμε να «καθίσει » για 24 ώρες.

vicks

Tips:

Χρησιμοποιώντας σκέτο ελαιόλαδο γίνεται υγρό, χρησιμοποιώντας μελισοκέρι  γίνεται σταθερή αλοιφή
Για μικρό παιδί, βάλτε τις μισές δόσεις ελαίων.
Πάντα να αραιώνετε τα αιθέρια έλαια
Μπορείτε να αγοράσετε το «κερί μέλισσας»    από πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής ή μπαχαρικών, ή μπορείτε να το παραγγείλετε online.
Πειραματιστείτε με διαφορετικές αναλογίες! Αν θέλετε παχύτερο, προσθέστε περισσότερο κερί, και αντιστρόφως. Μάθετε τι μυρωδιές λειτουργούν καλύτερα επάνω σας  και να προσπαθήσει να ανακαλύψετε τον δικό σας ιδανικό συνδυασμό.

Advertisements

2 thoughts on “DIY – Vicks

  1. Πολύ μπροστά η ‘γιαγιά’ από τον Ταΰγετο αφού ήξερε πάνω στη γυάλα να γράφει αγγλικά. Αλλά είναι μια δικαιολογία σε μια ιστοσελίδα που δεν σέβεται τον κόπο άλλων δημιουργών και δεν έχει βάλει πηγή σε καμία ανάρτηση που παρουσιάζει ως αυθεντικά δική τας… Ενα tip, έτσι, για να ξέρεις δηλαδή: Αν κάποιος σε ‘καρφώσει’ στην wordpress, θα έχεις μπελάδες ξέρεις. Το να βάζεις την πηγή είναι πολιτισμός, αλλά αυτά είναι ψιλά γραμματάκια για σένα. Αιντε!

  2. Προφανώς δεν κατανοήσατε τι διαβάσατε … Το οτι η συνταγη ειναι δική της δεν σημαίνει και ότι γράφει αγγλικά ! Πολυ βιαστική είσαστε αγαπητή μου και γράφετε επιπόλαια όπως διαβάζετε κιόλας .
    Η Γιαγια Ελενη απο τον Ταύγετο πραγματικά είναι πολύ μπροστά.Πολύ πιο μπροστά από σας που μπαίνετε σε μια σελίδα και εκτοξεύετε απειλές ( υπό μορφήν tip) για μια συνταγή που κυκλοφορεί ευρέως σε χίλια δυο σχετικά βιβλία από όπου τη διασταύρωσα αλλά και στο ιντερνετ! Μαθετε πρωτα απο όλα να σχολιάζεται με λινκ στο ιστολόγιο σας και επίσης να μιλατε στον πληθυντικό στους αγνώστους !
    Επειδή δεν μ αρέσουν οι αναιδεις τύποι, ούτε αυτοί που ειναι βιτρίνες άλλων-πιόνια που κάποιοι τα βάζουν να ρίξουν λάσπη , σας απαντώ κι εγώ ευθέως και με …. χοντρά γραμματάκια «Αιντε (Οτι υπονοούσατε) … , εσεις «!

    Επισης έτσι γενικά μιλώντας για να βάλουμε και κάποια πραγματάκια στη θέση τους σιγά την επιστήμη ή το λογοτεχνικό κείμενο! Μην μου μιλατε εμενα για πνευματικα δικαιωματα λοιπον…
    Μην μπείτε στον κόπο να ξαναπατήσετε και να ανταπαντήσετε πίσω . Το comments moderation υπάρχει … και σας υποσχομομαι πως θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στα 8 χρόνια του ιστολογίου μου

Leave your fingerprint...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s